Instellingen

Lichaam vermoorde rugbyster was in brand gestoken

Politie doet onderzoek na vondst lichaam op de Doorniksestraat
Politie doet onderzoek na vondst lichaam op de Doorniksestraat © Regio15

DEN HAAG - Het lichaam van de 23-jarige rugbyspeelster van HRC dat in de nacht van zaterdag op zondag werd gevonden op Doorniksestraat op Scheveningen was in brand gestoken. Dat melden bronnen rondom het politie-onderzoek dinsdag aan Omroep West.

De brandweer was zondagochtend om 3.46 uur afgekomen op een melding van een buitenbrand op de Doorniksestraat aan de kant van de Pompstationsweg. Toen bleek dat het om een lichaam ging, werden ook een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. Het is niet bekend of de jonge vrouw nog in leven was. Wat zich precies heeft afgespeeld, wordt nog onderzocht. De politie heeft een groot rechercheteam op de zaak gezet en gaat ervan uit dat de vrouw is omgebracht.

Na de vondst van de jonge vrouw werd op maandag een 41-jarige man aangehouden. Hij zit nog vast. De politie kan tot op heden niet bevestigen dat het gaat om de man die dezelfde ochtend werd aangehouden in een huis boven een bedrijfspand op de Treilerweg op Scheveningen.

Rugbyclub geschokt

De dood van de jonge vrouw en de wijze waarop die heeft plaatsgevonden schokt de rugbyclub waar ze actief is. Het slachtoffer speelde in het team dat is vernoemd naar in 2012 vermoorde Ximena Pieterse, ook een speelster van HRC.

Woensdagavond loopt het team een tocht ter nagedachtenis aan de 23-jarige vrouw. Dinsdag waren de eerste bloemen al gelegd op de Doorniksestraat.