Dwergooruil trekt tientallen vogelaars naar Delft

DELFT - Grote opwinding in Delft. Daar werd dinsdagavond een dwergooruil gespot. Tientallen vogelaars kwamen op de melding af.
De dwergooruil komt normaal in landen rond de Middellandse Zee voor. Dus de harten van vogelminnend Nederland gingen harder kloppen, toen er dinsdag een melding kwam dat het dier in Delft was geland.
Klein uiltje brengt honderden mensen op de been
Tientallen vogelspotters kwamen op de melding af en op het grasveld bij de Meermanstraat was het een drukte van belang. 'Het grasveld ligt er nu zwart en vertrapt bij', ziet Omroep West-verslaggever Erik Kooyman woensdagochtend.
Vogelspotters kijken naar een dwergooruil in Delft
Vogelspotters kijken naar een dwergooruil in Delft © Regio 15
Ook woensdag overdag bezoeken vogelaars het plein in Delft. Zoals zoon en dochter Mark en Ria Plug. Ze zijn met z'n tweeën op de brommer uit Leiden gekomen. 'Ik heb alle bomen al afgespeurd, maar ik heb 'm nog niet gezien'. Moeder vult aan: 'Hij kleeft helemaal tegen de boomstam aan dus je moet geluk hebben dat ie schrikt van iets of zijn ogen open doet en gaat bewegen'.
Vogelaar Ria komt uit Leiden op de brommer voor de dwergooruil
Vogelaar Ria komt uit Leiden op de brommer voor de dwergooruil
Vooral het geluid van de dwergooruil is apart. Een gelukkige vogelaar wist het vast te leggen en zo doende wist men dat het een dwergooruil was. Toen het dier zich voor het eerst liet horen, dacht een buurtbewoonster dat het haar rookmelder was. "Ik twee verdiepingen omhoog, maar dat was t niet. Later legde de buurman het geluid vast en deelde met ons dat het een dwerguil is.'