Nieuwe kaper op de kust: multimiljonair Ad Nederlof wil ADO ook overnemen

Logo op stadion ADO Den Haag
Logo op stadion ADO Den Haag © SoccratesImages.com
DEN HAAG - Er is een nieuwe potentiële koper voor ADO Den Haag verschenen. Multimiljonair Ad Nederlof zou met de Nederlandse aandeelhouders in gesprek zijn over een overname. De 73-jarige Voorburger zou zo een concurrent zijn geworden van clubicoon Martin Jol, zo bevestigen bronnen rond de club aan Omroep West.
Opvallend is dat de 73-jarige Nederlof een andere strategie volgt in de strijd om de overname van de Haagse profclub. Daar waar Jol in onderhandeling is met de Chinese aandeelhouder United Vansen, is Nederlof het gesprek aangegaan met de Nederlandse aandeelhouders HFC en Stichting Toekomst ADO. Deze partijen zijn minderheidsaandeelhouders. Een mogelijke deal met het Amerikaanse World Soccer Holding liep stuk op tegenwerking van HFC en Stichting Toekomst ADO.
Jol bereikte van de week een akkoord met UVS over de overname van de aandelen van de Chinese grootaandeelhouder. Maar de Hagenaar heeft, samen met de ondernemers Ben Mandemakers en Ed Maas, nog geen overeenstemming bereikt met de Nederlandse aandeelhouders. Het geeft aan hoe groot de strijd is tussen de verschillende partijen binnen de noodlijdende club. Doordat de clubleiding van ADO een voorkeur voor een overname door Nederlof lijkt te hebben, zal het voor Jol nog een flinke opgave worden om de Nederlandse aandeelhouders te overtuigen.

Quote500

Met Nederlof heeft Jol een vermogende tegenstander gekregen. De ondernemer verkocht in 2018 zijn ICT-bedrijf Enovation voor 100 miljoen euro aan een Haagse investeerder. In 2019 kwam hij hiermee op plek 369 van de Quote500.
Volg alles over de overname van ADO Den Haag via ons dossier.