Rijswijker onder invloed van drugs opgepakt na achtervolging door Woubrugge

Foto ter illustratie | PXhere
Foto ter illustratie | PXhere
WOUBRUGGE - Een 20-jarige Rijswijker is zaterdag door de politie aangehouden na een korte achtervolging in de omgeving van Woubrugge. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van meerdere soorten drugs. Ook had de man een contactverbod met zijn medepassagier, waardoor ook die werd aangehouden. Tijdens de achtervolging raakte niemand gewond.
De achtervolging vond zaterdagochtend vroeg plaats, toen agenten merkten dat een auto bij de kruising N207/N466 zes maal afsloeg. Toen de politie de bestuurder benaderde ging hij er 'ernstig slingerend' vandoor in de richting van Alphen aan den Rijn. Ook negeerde de bestuurder het stopteken van de politie. Samen met de Politie Basisteam Alphen aan den Rijn wisten agenten de auto tot stilstand te brengen.
Bij de controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had, en onder de invloed was van drie verschillende soorten drugs. Daarnaast bleek ook dat hij een contactverbod had met de 20-jarige passagier, omdat de twee in het verleden samen een gewelddadige woningoverval hadden gepleegd. Hierom werd ook de passagier aangehouden. De bestuurder weigerde op het bureau mee te werken aan een bloedtest. Daarvoor is een proces-verbaal opgemaakt.