Door brand getroffen verenigingen De Schelft krijgen ruim 40.000 euro

NOORDWIJKERHOUT - Voor het eerst in tijden waren er zaterdag weer lachende gezichten op het parkeerterrein van de afgebrande sporthal De Schelft in Noordwijkerhout. Elf verenigingen die door de brand van november vorig jaar werden getroffen kregen hier in totaal meer dan 40.000 euro als steuntje in de rug.

Het geld is opgehaald door de stichting Support de Schelft. De sporthal in Noordwijkerhout werd op 14 november 2020 volledig verwoest door een grote brand. De sporthal was het kloppend hart van het dorp. Niet alleen diverse sportverenigingen maakten gebruik van De Schelft, ook voor de carnavalsvereniging was de hal haar thuisbasis.

De elf verenigingen raakten alles kwijt door de brand. Voor het dorp reden om in actie te komen. Het doel van de stichting was om 25.000 euro op te halen, zo meldt mediapartner Bollenstreek Omroep. De steun voor de getroffen clubs was echter veel groter. Door diverse acties kon de stichting 41.470 euro verdelen. Dit geld werd verdeeld onder de elf verenigingen, waarbij de hoogste cheque 13.000 euro bedroeg.

Nieuwe subsidieregeling

Met de donatie komt een einde aan de inzamelingsacties van Support de Schelft. Wel hoopt de stichting dat de politie zo snel mogelijk een beslissing neemt over wat er met de herbouw van de sporthal moet gebeuren.

Het leek er lange tijd op dat de afgebrande hal niet herbouwd zou worden, maar de gemeenteraad van Noordwijk liet in mei weten dat er toch nog hoop was voor Noordwijkerhout. De Tweede Kamer zou mogelijk binnenkort instemmen met een nieuwe subsidieregeling voor zwembaden, wat een herbouw voor de sporthal en het zwembad mogelijk zou maken.

LEES OOK: Zorgen om sporthal Noordwijkerhout: 'De Schelft is het hart van de samenleving'

Meer over dit onderwerp:
SCHELFT NOORDWIJKERHOUT RNN BOLLENSTREEK OMROEP
Deel dit artikel: