Liefde in de bajes: gevangeniscollega zegt 'ja' in cel Alphen

De twee tortelduifjes
De twee tortelduifjes © PI Alphen aan den Rijn
ALPHEN AAN DEN RIJN - Vijf medewerkers van het Intern Bijstand Team (IBT) van de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn maken zich zaterdag klaar om een charge uit te voeren in een cel. Ze worden altijd opgeroepen als er problemen zijn in de gevangenis. Het IBT-lid dat het dichts bij de celdeur staat, kijkt nog even door het raampje om te zien of alles goed gaat met de gevangene. De celbewoner staat klaar in zijn cel. Hij lijkt te weten dat er een inval komt. Zelfs zijn meest zondagse pak heeft hij voor de inval uit de kast gehaald. Een vreemde situatie.
De vijf zwaar bepantserde gevangenismedewerkers komen in actie als de celdeur opengaat. Al snel maken vier van de vijf IBT'ers ruim baan voor hun vrouwelijke collega. 'Jezus', is het enige wat ze kan uitbrengen als ze ziet wat er in de cel op haar te wachten staat. De man die ze zestien jaar geleden in de gevangenis als collega heeft leren kennen, staat omringd door ballonnen en kaarsjes op haar te wachten.
'Zestien jaar geleden hebben we hier elkaar ontmoet', begint de 'gevangenisbewoner' zijn relaas. 'Zestien jaar later wil ik je op deze plek één belangrijke vraag stellen: wil je met met trouwen?'

'Ja, ik wil'

Het antwoord laat zich raden. 'Met een zacht maar krachtig 'ja', beantwoordt de vrouw in uitrusting, de vraag van haar aanstaande. Nadat de tortelduifjes elkaar in de armen vallen, juichen de andere collega's om het liefdesgeluk.
Liefde in de bak: gevangeniscollega zegt 'ja' in cel Alphen