Arantxa Rus baalt na uitschakeling: 'Laat op grand slams niet mijn beste tennis zien'

MONSTER - Arantxa Rus baalt ervan dat ze de progressie die ze heeft geboekt niet op het hoogste podium laat zien. De 30-jarige tennisster uit Monster bleef op Roland Garros opnieuw in de eerste ronde steken. 'Het is jammer dat ik op de grand slams niet mijn beste tennis laat zien', zei ze na afloop. Rus won bij haar laatste twaalf deelnames aan een grand slam slechts één wedstrijd; in 2020 op de Australian Open.

'Ik stond de laatste weken goed te spelen, goed te trainen en heb een paar goede toernooien gespeeld', vervolgt de nummer 83 van de wereld. Toch was die goede voorbereiding niet genoeg. Rus liet tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu een voorsprong van 5-2 schieten en miste bovendien twee setpunten.

'Ik speelde iets te gehaast en maakte een paar onnodige fouten, dat verwijt ik mezelf wel', aldus de Westlandse. 'Ik ging ook wat minder bewegen. Dat zijn kleine dingen, maar bij elkaar worden het grote dingen. Toen draaide de wedstrijd om. Ik kwam in de tweede set nog terug, maar toen was het eigenlijk al te laat. Dan moet alles goed vallen om die wedstrijd nog om te draaien.'

Sinds 2012 'droog' op Roland Garros

In 2012 haalde Rus de vierde ronde op Roland Garros, maar sindsdien won ze geen wedstrijd meer in Parijs. 'Natuurlijk denk ik daar nog weleens aan, maar ik probeer niet te veel naar het verleden te kijken. Maar iedere keer dat je hier komt, blijven die herinneringen wel. Ik denk dat ik ook nu echt wel goede overwinningen boek. Ik sta rond de tachtigste plaats en het is niet dat ik een slecht jaar heb.'

Rus won bij haar laatste twaalf deelnames aan een grand slam slechts één wedstrijd. Dat was in 2020 op de Australian Open. Ook Kiki Bertens uit Wateringen kon geen potten breken in de Franse hoofdstad. De voormalig top tien-speler verloor in drie sets van de Sloveense Polona Hercog. Het werd 1-6, 6-3, 4-6.

LEES OOK: Arantxa Rus met Nederlandse tennissters verder in Billie Jean King Cup

Meer over dit onderwerp:
ROLLAND GARROS TENNIS
Deel dit artikel: