Ideeënbus Overlast Scheveningen stroomt vol: 'Stop pamperen overlastgevers'

Ideeënbus Overlast Scheveningen | Bewerking: Omroep West
Ideeënbus Overlast Scheveningen | Bewerking: Omroep West
DEN HAAG - Bijna 900 mensen hebben tot nu toe oplossingen aangedragen die de overlast op Scheveningen de komende zomer kunnen tegengaan. Zij lieten hun reactie achter in de Omroep West Ideeënbus Overlast Scheveningen die woensdag is geopend. Iedereen kan daar ideeën achterlaten. En dat kan nog steeds.
De overlast op Scheveningen was vorige zomer enorm. Vanwege corona bleven veel mensen in eigen land en door het mooie weer trok iedereen massaal naar de kust. Scheveningen stroomde over. Dat betekende volle stranden en wegen, geluidsoverlast en straatraces. De gemeente Den Haag heeft een actieplan gemaakt met daarin maatregelen voor de komende zomer.
Ideeënbus Overlast Scheveningen stroomt vol
Ondertussen opende ook Omroep West woensdag een Ideeënbus Overlast Scheveningen en daar wordt flink gebruik van gemaakt. Tot nu toe zijn er 875 reacties binnen gekomen. Veel mensen vinden dat er strenger gehandhaafd moet worden. 'Bezoekers van Scheveningen moeten ervaren dat als ze zich misdragen, ze ongelofelijk op hun flikker krijgen', is een van de reacties. Een ander vindt dat er flinke boetes uitgeschreven moeten worden. 'Stop pamperen van overlastgevers.'

Kentekens doorgeven

Ook vinden sommigen dat de Strandweg afgesloten moet worden. 'Veel overlast wordt veroorzaakt door figuren die alleen maar rondjes rijden en de auto niet eens uitkomen.' Ook suggereert iemand om burgers kentekens te laten doorgeven van overlastgevers. 'En eventueel foto's en filmpjes als bewijslast.' Een ander vindt dat het parkeren duurder moet worden.
De ideeënbus is inmiddels gesloten. Bedankt voor al jullie reacties.