Politie jaagt nog op buit van overvallers die Katwijkse juwelier met hamer sloegen

Overval op juwelier in Katwijk
Overval op juwelier in Katwijk © Birdseventspictures
KATWIJK - De politie jaagt nog steeds op de buit van de overvallers die vorig jaar november met veel geweld juwelierszaak Kleen aan de Voorstraat in Katwijk beroofden. Agenten hebben dinsdag in Amsterdam nog een pand doorzocht om te kijken of ze de buit er konden vinden. De officier van justitie maakte dat woensdag bekend tijdens een tussentijdse zitting bij de Haagse rechtbank over de overval. Ze kon nog niets zeggen over het resultaat van de politie-inval een dag eerder.
De overval op de juwelier in Katwijk vond plaats op vrijdagmiddag 20 november vorig jaar. Een man deed alsof hij een geïnteresseerde klant was en werd de juwelierszaak binnengelaten. Zijn handlanger parkeerde hun scooter, trok een vuurwapen, en wilde ook naar binnen.
Toen de eigenaar van de winkel doorhad dat het om een overval ging, probeerde hij de twee met een stoel zijn winkel uit te werken. Hij werd meerdere keren hard op zijn hoofd geslagen met een hamer en bedreigd met het wapen. De juwelier liep een breuk in zijn knie op en een schedelbreuk.

Drie verdachten gepakt

De twee overvallers gingen er op de scooter vandoor met sieraden. De politie hield korte tijd daarna in Katwijk twee Amsterdammers aan. Later werd nog een derde verdachte, ook uit Amsterdam, opgepakt.
Tijdens de tussentijdse zitting woensdag maakte de officier van justitie verder bekend dat een van de Amsterdammers inmiddels ook verdacht wordt van het leggen van een handgranaat voor een bedrijfspand in de Bart Poesiatstraat in Amsterdam. De twee andere verdachten vroegen opnieuw om vrijlating uit voorarrest. De rechtbank had begin maart al zo’n verzoek afgewezen, en deed dat woensdag weer. De inhoudelijke behandeling van de zaak is waarschijnlijk op 26 november.