Tien jaar cel voor twintigers vanwege doodsteken Bilal Aydin, minderjarige verdachten vrijgesproken

Junior M. (L) en Gennaro van D. | Afbeelding: ANP
Junior M. (L) en Gennaro van D. | Afbeelding: ANP
DEN HAAG - Twee mannen van 20 en 21 jaar hebben tien jaar gevangenisstraf gekregen voor hun aandeel in de steekpartij waarbij Bilal Aydin om het leven kwam. De rechtbank in Den Haag sprak vrijdag drie andere verdachten vrij.
Bilal (20) werd op 21 december 2019 doodgestoken. Dat gebeurde op de kruising van de Goudriaankade en de Rijswijkseweg in Den Haag, nadat de talentvolle voetballer van Laakkwartier met een groep jongens ruzie had gekregen. Tegen de twee hoofdverdachten, Gennaro van D. en Junior M., eiste het Openbaar Ministerie (OM) vorige maand allebei tien jaar cel. De rechtbank ging daar vrijdag in mee.
Muurschildering van Bilal in verzorgingsruimte HVV Laakkwartier
Muurschildering van Bilal in verzorgingsruimte HVV Laakkwartier © Omroep West
Drie andere verdachten, die allemaal destijds minderjarig waren, verdienden volgens het OM honderd uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Maar de rechter acht niet bewezen dat zij 'een echte bijdrage hebben geleverd' aan het gepleegde geweld. Daarom zijn ze alle drie vrijgesproken.
De advocaat van twee minderjarige broers die werden verdacht is tevreden met de vrijspraak: 'Ze hebben zoveel over zich heen gekregen de afgelopen anderhalf jaar. Ze hopen dat het nu stopt. De rechtbank zegt dat er geen enkele betrokkenheid is bewezen. Het is heel belangrijk dat niemand ze meer met een scheef oog aankijkt.'

LEES OOK: