Lockdownmode: 'Nette joggingbroek' voor bruiloft én bankhangen

DEN HAAG - Een net overhemd met daaronder een joggingbroek. Voor thuiswerkers die veel digitale vergaderingen hebben is dit een bekende outfit. De Haagse broers Rick en Tim zagen samen met hun vader Nico Ros een gat in de markt. Zij bedachten een trainingsbroek die eruit ziet als een pantalon, zodat men ook nu de lockdown voorbij is zich zo kan blijven kleden.

Het idee komt van Rick. 'Maar zonder mijn vader was het er niet geweest, hij zit al heel zijn leven in de kleding’, geeft de bedenker gelijk toe. 'We zaten in die lockdown, in die trainingsbroek. Ik wilde een trainingsbroek die je altijd aan kan, naar een bruiloft en op de bank’, vertelt Rick Ros tegen mediapartner Den Haag FM.

Zijn vader werkte het idee verder uit en wist direct een stof die bij het idee paste. 'Hij zag de mogelijkheden van het kledingstuk. Ik had dat zelf niet gezien. Daardoor is het gaan rollen', legt de vader uit. De familie begon eerst met een kleine collectie, vooral om feedback te verzamelen. 'De reacties waren gelijk goed', vertelt Rick.

Niet de beoogde doelgroep

De familie Ros heeft met Neycko ondertussen al een aantal bekende Hagenaars als klant weten te strikken. Onder hen ondernemer John van Zweden, die bekendstaat als fervent trainingsbroekendrager. Hij zei tegen Rick: 'Hartstikke leuk, maar niemand heeft mij ooit uit mijn trainingsbroek gekregen.' Van Zweden kreeg daarop een broek opgestuurd. 'Nu is hij ambassadeur', lacht Rick.

Ook Tom Beugelsdijk is enthousiast. De voormalig speler van ADO Den Haag appte Rick dat hij 'heel zijn leven al op zoek was naar een broek als deze'. Verder lopen er gesprekken met darters, biljarters en de danswereld. 'De sportwereld staat met open armen klaar', vertelt Rick. Wat eigenlijk opmerkelijk is, want dat was niet de beoogde doelgroep. 'Zo werkt de markt nou eenmaal.'

Altijd al trots

Het mooiste van alles: vader en zonen doen dit samen. Nico is dan ook trots, maar 'ik was sowieso altijd al trots', vertelt hij. Rick leeft voor nu op een roze wolk. 'Als je dit als familieonderneming kan neerzetten en je krijgt zoveel mooie reactie: daar doe je het voor.'

De trainingsbroeken die eruit zien als pantalon | Foto: Neycko

LEES OOK: Mondkapjes bij avondjurk: 'Geen gezicht als je chique kleding hebt met een papieren mondkapje'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG FM RNN DEN HAAG
Deel dit artikel: