Burgemeester spreekt ouders verkeersslachtoffer (7): 'Moeilijkste gesprek dat ik ooit heb gehad'

Op de plek van het fatale ongeluk worden bloemen en knuffels gelegd
Op de plek van het fatale ongeluk worden bloemen en knuffels gelegd © ANP
LEIDEN - 'Ik heb gisteren met de ouders gesproken, dat was het moeilijkste gesprek dat ik ooit in mijn leven heb moeten voeren', vertelt burgemeester Henri Lenferink naar aanleiding van het fatale ongeluk, waarbij een zevenjarig meisje om het leven kwam.
Het slachtoffertje fietste zaterdagmiddag met haar ouders in de Steenstraat, in het centrum van Leiden. Vermoedelijk viel ze toen ze moest uitwijken voor een plotseling openslaande deur van een stilstaande taxi. Ze kwam onder een bus die langsreed en overleed.
De burgemeester heeft zondag contact gehad met de ouders. 'De ouders hebben het voor hun ogen zien gebeuren. Ze hebben intens verdriet en zitten met duizenden vragen', vertelt Lenferink bij West Wordt Wakker op Radio West.

Moeder werkt bij de universiteit

'We hebben aangeboden om verder te helpen, maar de familie is nu in shock. De moeder werkt hier bij de universiteit. De ouders zijn niet in Nederland geboren. Het is onbegrijpelijk, als je je voorstelt dat je ergens naar toe gaat om te werken en dat dit je nu overkomt', vervolgt de burgemeester.
Een bloemenzee op de plek waar het meisje overleed
Een bloemenzee op de plek waar het meisje overleed © ANP
Bij de plek van het ongeluk zijn veel bloemen en knuffels gelegd. Veel Leidenaren hebben het ongeluk zien gebeuren, het was zaterdag druk in de stad. Agenten, marktkooplui en voorbijgangers hebben zondag het meisje herdacht. Wie behoefte heeft aan hulp, kan contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland.