Ouders herdenken Doris (7) na busongeluk Leiden: 'Ik heb het gevoel dat ik slaap'

LEIDEN - 'Ik ben nog steeds trots op haar en ik zal altijd trots op haar zijn.' Dat zegt de moeder van de 7-jarige Doris die zaterdag overleed in de binnenstad van Leiden. 'Ik voel mij nog steeds de moeder van Doris en ik blijf haar moeder.'
De ouders van het meisje zijn maandag naar de plek van het ongeluk gekomen. 'Het is ongelooflijk. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen. Ik denk dat niemand het kan uitleggen. Ik heb het gevoel dat ik slaap, alsof ik nog droom', vertelt haar vader Rahim.
Ik heb het gevoel dat ik slaap, alsof ik nog droom - vader Rahim
'Mijn gevoel is: help alsjeblieft alle kinderen van de wereld, want als de wereld prachtig zou zijn geweest dan had mijn dochter nooit deze wereld verlaten. De wereld heeft genoeg plaats voor elk kind. Dus zorg alsjeblieft voor je kinderen en wees behulpzaam en respectvol voor elkaar. Ik heb haar liefhebben en respect voor anderen bijgebracht', zegt moeder Selda, die werkt bij de Universiteit Leiden.
De ouders van Doris herdachten maandag hun dochter
De ouders van Doris herdachten maandag hun dochter © Omroep West

Leiden rouwt

Het slachtoffertje fietste zaterdagmiddag met haar ouders in de Steenstraat, in het centrum van Leiden. Vermoedelijk viel ze toen ze moest uitwijken voor een plotseling openslaande deur van een stilstaande taxi. Ze kwam onder een bus die langsreed en overleed. Op dat moment waren veel mensen in de stad aanwezig.
Die avond van het ongeluk ontstond op de plek van het ongeluk een bloemenzee ter nagedachtenis aan het meisje. Kaarsen werden gebrand, bloemen werden gelegd en mensen stonden stil bij haar overlijden. De volgende dag hielden agenten die bij het incident waren een herdenking voor Doris. Later op de dag stonden ook de marktkooplieden stil en maandagochtend de buschauffeurs van Arriva.
Buschauffeurs herdenken overleden Doris (7)
Op de plek van het fatale ongeluk worden bloemen en knuffels gelegd
Op de plek van het fatale ongeluk worden bloemen en knuffels gelegd © ANP

LEES OOK: