Alphense Boys-voetballer Bright Ampong op 31-jarige leeftijd overleden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys-voetballer Bright Ampong is op 31-jarige leeftijd overleden. 'We kunnen het niet bevatten', reageert Gerard Haverkamp, bestuurslid van Alphense Boys op het trieste nieuws. Ampong kwam eerder uit voor regioclubs Quick, RC Rijnvogels en DHC.

De Haagse rechtsback speelde sinds twee seizoenen voor Alphense Boys. Aanvankelijk zou hij na dit seizoen vertrekken, kondigde de verdediger zelf aan begin dit kalenderjaar, maar afgelopen week kwamen Ampong en Alphense Boys toch tot overeenstemming over een verlenging van zijn contract. 'En dan volgt dit verschrikkelijke bericht.'

Voordat Ampong uitkwam voor de ploeg uit Alphen aan den Rijn speelde hij in de derde divisie voor Quick uit zijn woonplaats. Ook was de snelle verdediger twee jaar actief op de Kooltuin voor FC Rijnvogels uit Katwijk en bij DHC uit Delft.

Tweede selectiespeler die doodgaat in twee jaar

'Vol energie, een echte leider. En, een mooi persoon', zo omschreef trainer Remco Tuinenburg de voetballer aan het begin van de competitie, staat Haverkamp bij. Wat de doodsoorzaak van Ampong is, wordt buiten de publiciteit gehouden.

Het is de tweede selectiespeler van Alphense Boys die binnen twee jaar overlijdt. In september 2019 werd Kelvin Maynard doodgeschoten in Amsterdam.

Meer over dit onderwerp:
ALPHENSE BOYS BRIGHT AMPONG AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: