ITF Tennistoernooi Den Haag gaat dit jaar wel door

DEN HAAG - Het ITF World Tennis The Hague 2021 gaat definitief door. Dat laat de organisatie weten. De derde editie van het toernooi werd vorig jaar afgelast in verband moet corona. Er treden nationale en internationale (sub)toppers aan. Het toernooi wordt gehouden van 28 juni tot en met 4 juli in Sportcentrum De Rhijenhof in Den Haag.

'De organisatie vergt behoorlijk veel meer dan anders', zegt de organisatie van het toernooi. Dat heeft onder meer te maken met de voorzorgsmaatregelen voor spelers uit allerlei landen. Ook mogen er maar weinig mensen komen kijken in De Rhijenhof. Daarom is besloten alles wedstrijden te streamen.

Jacco Elthingh, technisch en commercieel directeur van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zegt in een verklaring blij te zijn dat het toernooi dit jaar doorgaat. 'Het is belangrijk voor toptennis in Nederland dat onze internationale spelers zich met buitenlandse spelers kunnen meten tijdens dit toernooi en punten kunnen halen voor de internationale ranglijst.'

Meer over dit onderwerp:
WTT ITF KNLTB DEN HAAG TENNIS
Deel dit artikel: