Mannen die op weg zijn om supermarkt te overvallen duidelijk in beeld

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Twee mannen die in april supermarkt Bafren aan de Ingenhouszstraat in Den Haag hebben overvallen, zijn duidelijk te zien op beelden van een camera uit de buurt. Een 17-jarige medewerkster van de supermarkt is bedreigd met een mes en een vuurwapen en werd gedwongen om de kassa open te maken.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 8 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Dankzij tips is een 22-jarige man uit Delft aangehouden als verdachte. Het onderzoek naar de tweede verdachte kan goed verder.
De overvallers komen op maandagavond 5 april rond 19.50 uur de winkel binnen en doen zich in eerste instantie voor als gewone klanten. Ze vragen iets over alcohol en kijken even rond in de zaak, maar al snel slaan ze toe: de caissière wordt bedreigd met wapens. De vrouw is doodsbang en doet wat de overvallers vragen.
Met geld uit de kassa rennen ze naar buiten. Op dat moment komt er net een klant aan, die lijkt te schrikken en er vandoor gaat. De politie komt nog graag in contact met deze getuige.

Betere beelden

Naast de beelden vanuit supermarkt Bafren, heeft de politie de verdachten ook ontdekt op beelden van een winkel op het Lorentzplein, een stukje verderop. Voor de overval lopen ze daar langs om via de Miquelstraat richting de Ingenhouszstraat te gaan. Even later komen ze weer terugrennen. De twee zijn op deze beelden heel duidelijk te zien.