Scheveningers kunnen overlast melden via speciale app

Drukte op de boulevard op Scheveningen
Drukte op de boulevard op Scheveningen © District8
DEN HAAG - Bewoners van Scheveningen die overlast ervaren door de vele strandbezoekers hoeven daar niet meer over te bellen met de gemeente of de politie. Zij kunnen overlast nu via een app aan de gemeente doorgeven, meldt mediapartner Den Haag FM. ‘Heel veel Scheveningers hebben om deze app gevraagd en nu is hij er’, zegt wethouder Anne Mulder (VVD).
Hoewel de gemeente het over een app heeft, gaat het eigenlijk om een website die ook mobiel goed te gebruiken is. Via de site Scheveningenmeldt.nl kunnen bewoners een pin op een kaartje plaatsen of een adres invullen, om zo te laten zien waar er sprake is van overlast. Ze kunnen ook melden wat er aan de hand is en maximaal drie foto's meesturen.
Zodra de melding binnenkomt zorgen medewerkers van het meldpunt dat die bij de juiste afdeling terechtkomt. Gebruikers die dat willen krijgen ook een terugkoppeling over hun melding. Mensen die toch liever telefonisch overlast willen melden, kunnen bellen met het telefoonnummer 14070 om een melding te doen.