Man die AH-medewerkers neerstak voor de rechter

Bij de steekpartij raakten drie mensen gewond
Bij de steekpartij raakten drie mensen gewond © ANP
DEN HAAG - De man die vorig jaar drie medewerkers van de Albert Heijn aan de Grote Marktstraat in Den Haag neer zou hebben gestoken staat vrijdag voor de rechter. Ook zou de 43-jarige Marson C. uit Den Haag een molotovcocktail in de winkel hebben gegooid.
Tijdens de rechtszaak hield onze justitieverslaggever je live op de hoogte. Dat verslag lees je hier.
C. wordt ervan verdacht volledig door het lint te zijn gegaan in de vestiging van de supermarkt in het Haagse centrum. Twee medewerkers werden die dag met een mes neergestoken, een derde medewerker werd met het steekwapen geslagen. Ook zou de verdachte een molotovcocktail hebben afgestoken. De 43-jarige Hagenaar werd later op de dag vlakbij het station in Pijnacker opgepakt en zit sindsdien vast.
Twee van de gewonden van de steekpartij moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook moesten drie agenten ter controle naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Marson C. verklaarde tijdens een eerdere zitting dat hij dacht dat de medewerkers die hij aanviel bij hem thuis hadden ingebroken. Hij kwam daarom verhaal halen, zei zijn advocaat Tarkan Kocabas tijdens een eerste inleidende zitting.

Rechtszaak

Het Openbaar Ministerie OM verwijt Marson C. drie pogingen tot doodslag en brandstichting.