Special Olympics in Den Haag feestelijk geopend

Special Olympics Nationale Spelen Den Haag worden vrijdag 11 juni geopend
Special Olympics Nationale Spelen Den Haag worden vrijdag 11 juni geopend © Bart Weerdenburg
DEN HAAG - De Special Olympics in Den Haag zijn vrijdag feestelijk geopend. Ondanks alle coronabeperkingen was er toch een spectaculaire opgeningsshow. Met onder meer optredens van Xander de Buisonjé, Music Unlimited en de ontsteking van het olympisch vuur.
De uitzending is afgelopen.
De Special Olympics gelden als het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement zou in 2020 in Den Haag plaatshebben, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld.
Hoewel het nu ook nog niet mogelijk is om een volledig toernooi te organiseren, heeft de organisatie alles uit de kast gehaald om toch een bijzonder programma neer te zetten. Alle mensen met een verstandelijke beperking kunnen digitaal met de spelen meedoen.

Olympisch vuur ontstoken

Bij de opening werd de vlag officieel gehesen, spraken de sporters de eed uit en werd het olympisch vuur ontstoken. Op zondag 13 juni is een samenvatting van het weekend en de sluitingsceremonie van de spelen te volgen bij Omroep West.
Terugkijken: De Kampioenen
Het verhaal van de ambassadeurs van de Special Olympics en vooral het verhaal achter de sporters, de beperking en wat dat met je doet. Johan Overdevest en Lize Weerdenburg gaan samen op pad om te zien hoe er in Den Haag getraind wordt voor de spelen. Bij PGS Vogel traint het G-voetbalteam, Tobi en Bregje zijn fanatieke judoka's, Esther tennist een oefenpartijtje tegen de Haagse wethouder Hilbert Bredemeijer en ook het G-hockeyteam van HDM gaat voor een gouden medaille.
  • Zondag 13 juni vanaf 17.00 uur: afsluiting en samenvatting Special Olympics