Noordwijk verbiedt alcohol op deel strand: 'Overlast accepteer ik niet'

Een man werd aangehouden na een onrustige avond in Noordwijk
Een man werd aangehouden na een onrustige avond in Noordwijk © MediaTV
NOORDWIJK - De gemeente Noordwijk verbiedt alcoholgebruik op een gedeelte van het Noordwijkse strand. Ook mag er geen geluidsapparatuur worden gebruikt. Burgemeester Wendy Verkleij (VVD) neemt deze maatregelen vanwege ongeregeldheden op het strand begin deze maand.
Woensdagavond 2 juni was het heel druk tussen de Noordwijkse strandpaviljoens B.E.A.C.H. en Witsand. 'De coronaregels werden compleet genegeerd en de openbare orde werd verstoord', zo staat in een brief van de burgemeester aan de gemeenteraad. De politie moest met meerdere eenheden verschillende keren in actie komen om de mensen van het strand weg te sturen.
Strand in Noordwijk met alcoholverbod
Strand in Noordwijk met alcoholverbod © Google Maps
Om herhaling te voorkomen, is het verboden om tussen 19.00 en 9.00 uur op het strandgedeelte tussen de paviljoens alcohol te drinken. In de strandtenten en de daarbij horende terrassen is het drinken van alcohol wel toegestaan. De burgemeester verbiedt ook het gebruik van geluidsapparatuur.

Aanvullende maatregelen indien nodig

'Noordwijk is een gastvrije gemeente. Maar overlast, overmatig gebruik van alcohol en het negeren van coronaregels op ons mooie strand accepteer ik niet. Ik houd de situatie de komende tijd scherp in de gaten. Aanvullende maatregelen worden genomen indien dat nodig blijkt te zijn', aldus de burgemeester.

LEES OOK: