Vier schoolbesturen willen internationale school in Noordwijk, gemeente enthousiast

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
NOORDWIJK - Vier schoolbesturen slaan de handen ineen om een internationale school in Noordwijk te realiseren. Het gaat om een samenwerking tussen Stichting Fioretti Teylingen, Sophia Scholen, Northgo College en OBO Duin- en Bollenstreek. De school moet in Noordwijk komen te staan, maar richt zich op de hele regio. Alle gemeenten in de Duin- en Bollenstreek worden bij het initiatief betrokken. De schoolbesturen willen op korte termijn een haalbaarheidsonderzoek houden.
Noordwijk is de eerste gemeente die door de schoolbesturen is benaderd om bij het initiatief te helpen en het gemeentebestuur is enthousiast. Volgens het college zou zo'n school goed zijn voor 'het profiel van Noordwijk'. In de badplaats werken veel expats, bijvoorbeeld bij het ruimtevaartcentrum ESA-ESTEC. Voor onderwijs op een internationale school zijn zij nu aangewezen op Wassenaar, Voorschoten of Den Haag.
Omdat de gemeente Noordwijk verplicht is voor onderwijshuisvesting te zorgen (en te betalen) heeft het gemeentebestuur de gemeenteraad op de hoogte gesteld. De schoolbesturen moeten zelf zorgen voor een haalbaarheidsonderzoek. Daaruit moet blijken hoe groot de behoefte is aan een 'International School'.