Leidse markt herdenkt Doris (7), meisje in besloten kring begraven

De ouders van Doris herdachten maandag hun dochter
De ouders van Doris herdachten maandag hun dochter © Omroep West
LEIDEN - De 7-jarige Doris die vorige week in Leiden bij een ongeluk op de Steenstraat om het leven kwam, wordt zaterdag herdacht. Marktkooplui organiseren om 13.00 uur een herdenking. Het meisje is donderdag in besloten kring begraven. Dat schrijft haar moeder op Twitter.
De moeder van het meisje schrijft verder dat zij zich wil inzetten voor een veiliger wereld voor andere kinderen. 'Ik leef voor dit doel', zegt ze. Vorige week had ze al een vergelijkbare boodschap toen ze op de Steenstraat de herdenkingsplek van haar dochter bezocht.
Moeder overleden Doris: Ik blijf trots op haar
Het ongeluk leidde ook tot vragen over het verkeer in de Breestraat. Volgens de marktkooplieden is er sprake van een gevaarlijke situatie. Een politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt nog.
De 7-jarige Doris overleed vorige week nadat ze op haar fiets moest uitwijken voor een openslaande deur van een taxi. Ze kwam vervolgens onder een langsrijdende bus terecht. Veel mensen zagen het ongeluk in de Steenstraat gebeuren.

Zaterdag herdenking

Ondernemers op de Leidse Markt roepen mensen op om zaterdag om 13.00 uur een minuut stilte in acht te nemen om het meisje te herdenken. De gemeente gaat er ook vanuit dat het daar dan drukker is dan op een normale marktdag. De markt wordt daarom deels afgezet.