Distributiecentrum Hoogvliet definitief uit Alphen vertrokken

Het logo van Hoogvliet is inmiddels van het gebouw verdwenen
Het logo van Hoogvliet is inmiddels van het gebouw verdwenen © John van der Tol
ALPHEN AAN DEN RIJN - De reusachtige letters van supermarktketen Hoogvliet zijn verdwenen van het pand aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. Alle logistieke activiteiten van het bedrijf vinden inmiddels plaats in het nieuwe service- en distributiecentrum in Bleiswijk. Bij het distributiecentrum in Alphen werkten ongeveer duizend mensen.
Een woordvoerder van Hoogvliet laat aan mediapartner Studio Alphen weten dat ze druk bezig met leeghalen van het Alphense distributiecentrum. Eind augustus moet dat zijn afgerond.
De supermarktketen vertelt verder in gesprek te zijn met belangstellende partijen die hun intrek zouden willen nemen in het gebouw. Hoogvliet wil daar op dit moment nog niet meer over kwijt.

'Intentie om in Alphen te blijven'

Het bedrijf heeft altijd gezegd de intentie te hebben gehad om in Alphen aan den Rijn te blijven. Er ontstond echter een kink in de kabel toen Hoogvliet uitbreidingsplannen maakte. Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn wist de supermarktketen geen geschikte locatie te vinden. Om die reden heeft Hoogvliet besloten uit te wijken naar een nieuw pand in Bleiswijk langs de A12.