Opnieuw auto vast op Haagse 'horrorpoller'

Het is al vaker raak op bij de 'horrorpoller'
Het is al vaker raak op bij de 'horrorpoller' © Regio15
DEN HAAG - Wederom was het raak bij de Haagse 'horrorpoller' aan de Escamplaan: de zoveelste automobilist zag de waarschuwingsborden over het hoofd en kwam boven op de beweegbare paal in het wegdek terecht. Daarmee komt de teller op negen ongelukken sinds de twee pollers begin juni zijn neergezet.
De auto die donderdag op de poller reed, is flink beschadigd en ook de beweegbare paal bij het HagaZiekenhuis moet worden gerepareerd. Sinds 7 juni is de busbaan waar de pollers staan niet meer voor doorgaand verkeer toegankelijk, maar automobilisten blijven het proberen. De gemeente Den Haag laat weten de ongelukken te betreuren, maar wijst op alles dat is gedaan om de nieuwe verkeerssituatie helder te maken.
Er staan verbodsborden en verkeersregelaars om ongelukken te voorkomen. 'Ruim voor het plaatsen van de pollers waren waarschuwingsborden neergezet om automobilisten te laten wennen aan de nieuwe situatie', zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag.
Buurtbewoners zien het vaak mis gaan op de Escamplaan:
Pollers in Den Haag zorgen voor verkeerschaos

Alleen bestemmingsverkeer

De Escamplaan is voortaan alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer, taxi's en bewoners. Het Hagaziekenhuis is niet langer bereikbaar via de Leyweg voor al het andere verkeer.
'De gemeente heeft dit bekendgemaakt met een advertentie in de Stadskrant, op Facebook, via de websites van de gemeente en het HagaZiekenhuis, en door het plaatsen van informatieborden bij de hoofdingang van het ziekenhuis en bij de toegang tot de spoedeisende hulp', zegt de woordvoerder.