HTM start met directe tram naar Scheveningse strand op warme zomerdagen

Vier HTM trams in Den Haag
Vier HTM trams in Den Haag © ANP
DEN HAAG - Strandliefhebbers kunnen vanaf zondag vier weken lang gebruik maken van de Strandexpress Scheveningen Strand. Die sneltram is een directe verbinding tussen Den Haag Centraal en het strand, met onderweg slechts enkele tussenstops. De tram rijdt dit jaar nog als proef, maar wordt mogelijk volgende zomer in de dienstregeling opgenomen.
De tram rijdt over het traject van tram 9 en stopt alleen op Hollands Spoor, Den Haag Centraal, Kurhaus en het Zwarte Pad. Na de proef, die tot en met 17 juli duurt, begint de zomerdienstregeling van HTM. Tijdens de zomer wordt de frequentie van tram 9 verhoogd naar iedere 4 of 5 minuten.
De invoering van de sneltram is onderdeel van de plannen van de gemeente, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, NS en HTM om het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren, en dan met name voor strandreizen. Zij hebben daarom de overeenkomst Slim en Schoon naar Stad en Strand gesloten, waarin meerdere plannen zijn opgenomen om de badplaats bereikbaar te houden, bijvoorbeeld via de sneltram of deelfietsen.