Bewoners van 54 appartementen in Waddinxveen geëvacueerd vanwege wateroverlast

Een gebouw aan de Limaweg in Waddinxveen werd ontruimd
Een gebouw aan de Limaweg in Waddinxveen werd ontruimd © ANP
WADDINXVEEN - De bewoners van een complex met 54 appartementen aan de Limaweg in Waddinxveen zijn zondagochtend vroeg door de brandweer geëvacueerd. Door noodweer in de nacht van zaterdag op zondag is er rond 0.45 uur lekkage ontstaan. Het water drong door tot drie van de vier bouwlagen van het complex en de brandweer vond de situatie te gevaarlijk en besloot te ontruimen, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.
'We kregen eerst een melding van iemand op de derde verdieping bij wie het water uit de plafondlampen stroomde. Daarna is het water steeds dieper het complex binnengedrongen en hebben we besloten de stroom eraf te halen. Voor de veiligheid van de bewoners is besloten te ontruimen', laat de woordvoerder weten.
Bewoners maakten deze beelden in het gebouw:
Tientallen appartementen ontruimd vanwege lekkage: 'Dit is echt heel heftig'
Een woordvoerder van het Rode Kruis laat weten dat een team van de organisatie heeft geholpen met de eerste opvang van bewoners. 'Met bewoners is gekeken wat ze het beste konden doen en of ze in hun omgeving bij familie of vrienden konden verblijven.' Voor wie dat niet mogelijk was, is een hotel geregeld.
Het pand is inmiddels overgedragen aan de eigenaar, die ervoor moet zorgen dat de situatie weer veilig genoeg is om terug te keren, meldt de veiligheidsregio. Hoelang dit gaat duren, is nog onduidelijk. De woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat het nu aan de eigenaar is om ervoor te zorgen dat de bewoners een onderkomen hebben.