Politie massaal aanwezig in Haags Laakkwartier rondom EK-wedstrijd Oranje

© Regio15
DEN HAAG - De politie was maandagavond na de wedstrijd van het Nederlands elftal massaal aanwezig in de Haagse wijk Laak. Vanwege ongeregeldheden na eerdere EK-wedstrijden van Oranje zette de politie uit voorzorg veel agenten in. Maandagavond bleef het echter rustig in de wijk.
Vooral rondom het Jonckbloetplein was veel politie aanwezig na de gewonnen wedstrijd tegen Noord-Macedonië. 'Op elke hoek in de omgeving stonden agenten', zei onze verslaggever. 'Bijna iedereen in de omgeving van het plein werd aangesproken met de vraag wat ze kwamen doen. De situatie was erg rustig.'
Na de vorige wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk, donderdagavond, was het korte tijd onrustig. Er werden in totaal zes mensen aangehouden. Onder meer voor het afsteken van zwaar vuurwerk. Een verslaggever en een cameravrouw van Omroep West werden bekogeld met vuurwerk, waarna aangifte werd gedaan.

Ook vorige week zondag onrustig

Ook vorige week zondag was het onrustig rondom het plein nadat het Nederlands elftal de eerste wedstrijd tegen Oekraïne wist te winnen. Toen werden drie mensen aangehouden. Twee voor het gooien van vuurwerk, een ander voor het beledigen van een politieagent.