In- en uitchecken op meerdere NS-stations niet mogelijk vanwege storing

Den Haag CS
Den Haag CS © ANP
REGIO - Zeker zeventien NS-stations in Zuid-Holland kampen met een storing waardoor reizigers niet kunnen in- en uitchecken. Onder meer Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Den Haag Centraal zijn getroffen. Een woordvoerder van de NS zegt dat er hard wordt gewerkt om de storing te verhelpen, maar dat nog niet duidelijk is wanneer het zover is.
De storing begon al op maandag, maar kon toen niet opgelost worden. 'We zijn nu hard op zoek naar de oorzaak', vertelt de woordvoerder. 'Het leek er maandag al even op dat de problemen verholpen waren, maar dat blijkt niet te zijn gelukt.' De NS kan nog niet zeggen wanneer de storing is opgelost.
Reizigers kunnen op een aantal stations helemaal niet meer in- en uitchecken, bevestigt de NS-woordvoerder. 'Op die stations moeten ze aan de conducteurs doorgeven als ze willen reizen. Voor de vergoeding van extra reiskosten moeten ze contact opnemen met onze klantenservice.'

Niet overal problemen

Andere stations, zoals Den Haag Centraal, zijn groot genoeg dat niet alle poortjes en palen last hebben van de storing. Daar kunnen reizigers nog gewoon inchecken, mits ze een werkend paaltje vinden.