Conner uit Voorschoten deed eerst vmbo, nu slaagt hij voor zijn vwo met acht tienen

Conner met burgemeester Stemerdink
Conner met burgemeester Stemerdink © Gemeente Voorschoten
VOORSCHOTEN - Conner van Kooten uit Voorschoten is eerder deze maand cum laude geslaagd voor zijn vwo-examen. Met maar liefst acht tienen. Dat vond de gemeente zo bijzonder dat hij persoonlijk werd gefeliciteerd door burgemeester Nadine Stemerdink. De burgemeester heeft hem bovendien een 'Voorschotens Compliment' uitgereikt, meldt mediapartner Sleutelstad.
Volgens burgemeester Stemerdink heeft de 19-jarige Conner laten zien wat je met doorzettingsvermogen, hard werken en uiteraard steun kunt bereiken. 'Het vergt moed om op zo'n jonge leeftijd je eigen weg te durven kiezen. Ik heb hier bewondering en respect voor. Laat je nooit door iemand aanpraten dat je iets niet zou kunnen. Conner is daar een heel mooi voorbeeld van.'
De scholier heeft dyslexie en ging daarom eerst naar het vmbo-t. Toen dat ver onder zijn niveau bleek te zijn, maakte hij de overstap naar de havo. Ook die opleiding rondde hij cum laude af, waarop hij doorging naar het vwo.

Eerbetoon voor uitzonderlijke prestaties

Het was de eerste keer dat de gemeente dat 'compliment' uitdeelde. Het is een glazen object dat vorig jaar is bedacht. Het is een eerbetoon dat alleen bij zeer uitzonderlijke prestaties wordt toegekend.