Grotere borden moeten ongelukken door Haagse 'horrorpoller' voorkomen

Het is al vaker raak op bij de 'horrorpoller'
Het is al vaker raak op bij de 'horrorpoller' © Regio15
DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat extra grote waarschuwingsborden plaatsen bij de nieuwe pollers op de Escamplaan om het aantal ongelukken tegen te gaan. Binnen twee weken zijn er al zeker zestien ongelukken gebeurd. De beweegbare palen zijn begin juni neergezet omdat de weg voortaan alleen nog maar toegankelijk is voor bestemmingsverkeer, taxi’s en bewoners.
Voor het Hagaziekenhuis moet je nu omrijden, maar dat gaat nog vaak mis. 'Het blijkt dat de normale felgele borden met knipperlichten niet genoeg zijn. Dus we zijn aan het kijken wat we daar extra aan kunnen doen’, zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag. ‘Het is zonde van alle schade, maar verkeerskundig klopt het wel allemaal.’
De nieuwe borden worden eerder op de weg neergezet en een stuk groter gemaakt, zodat ze meer in het oog springen. 'Opvallend is wel dat een deel van de weg altijd al afgesloten is geweest. Daar zie je nu ook ongelukken gebeuren, maar daar is niks veranderd', zegt de woordvoerder.

Nieuwe woningen

De pollers op de Escamplaan zijn neergezet omdat er nieuwe woningen zijn gebouwd naast het ziekenhuis. Hierdoor werd het volgens de gemeente te druk op de weg.
Op Twitter is een parodie-account van de poller aangemaakt. Hier wordt in de gaten gehouden wanneer er weer een ongeluk gebeurt.