Gemeente: 'Ook na 1 juli opvang bewoners Wouwermanstraat'

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft voor alle getroffen bewoners van de Haagse Wouwermanstaat opvang gevonden. Ze moesten in mei hun huis uit vanwege een brand. De bewoners hadden al onderdak tot 1 juli. De gemeente heeft nu geregeld dat ze ook daarna een plek hebben.
Donderdagnacht 20 mei verwoest een enorme vlammenzee een heel huizenblok in de Haagse Schilderswijk. Als de brandweer het vuur onder controle heeft, blijken zo'n veertig woningen onbewoonbaar. Ook een moskee wordt verwoest. Wat de oorzaak is van de verwoestende brand is niet bekend.
Wethouder Martijn Balster zegt dat de gemeente hard gewerkt heeft aan het regelen van opvang. 'Het is een ingewikkelde puzzel en ik ben blij dat het gelukt is om voor de komende tijd rust te brengen bij de families die deze brand hebben meegemaakt. Ik begrijp dat mensen zich zorgen maakten maar we hebben voor iedereen een plek gevonden. Ook na 1 juli.'

Eén-op-één gesprekken

De gemeente weet van twintig huishoudens dat ze de hulp nodig hebben. Woensdagavond zijn er één-op-één gesprekken. De gemeente vertelt daarin de bewoners wat er in hun specifieke geval geregeld is.
Volgens de gemeente kunnen vier huishoudens op korte termijn terug naar hun huis. Drie huishoudens worden geholpen bij het vinden van een huis in de vrije huursector. Voor de overige dertien komt er een oplossing in de sociale huursector.