Eerst bewolkt, daarna opnieuw zon

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
REGIO - Woensdag 7 juni 07:30 uur
Kijk hier voor het mei- en lenteoverzicht

Eerst bewolkt, daarna opnieuw zon

In het weerbeeld komt het komende etmaal nog niet veel verandering. Nog steeds ligt er ten westen van Schotland een hogedrukgebied (1027 hPa) dat bij ons voor een noordoostelijke stroming zorgt. Bewolking die ten noordwesten boven de Noordzee is ontstaan, ligt vanmorgen eerst ook boven onze regio. In de loop van de ochtend zal de bewolking echter oplossen en krijgen we opnieuw zonnige perioden. De wind komt daarbij uit noordoost tot noord en wordt matig, aan de kust vrij krachtig of krachtig. Verder wordt het vanmiddag zo’n 20°, aan zee iets lager.
Vanavond en komende nacht is er een afwisseling van opklaringen en enkele wolkenvelden. De noordoostenwind neemt iets af en de minima komen op 12 of 11° uit. Morgen zijn er opnieuw zonnige perioden, maar onder invloed van een zwakke storing boven het oosten en zuidoosten van ons land is er soms ook wat bewolking. Met de matige tot vrij krachtige noordoostenwind wordt iets warmere lucht aangevoerd waarin het 22 of 23° wordt, aan zee blijft het wat koeler.
Het hogedrukgebied bij Schotland trekt de komende dagen naar het noordoosten en vrijdag komt het boven Scandinavië te liggen (1029 hPa). De stroming ruimt bij ons naar het oosten en dan wordt er warmere lucht aangevoerd. Bij veel zon wordt het vrijdag 27 of 28°.
In het weekend neemt het hogedrukgebied verder in betekenis toe (zaterdag 1031 hPa, zondag 1033 hPa) en voert de oostelijke stroming nog warmere lucht aan. Zaterdag en zondag komen de maxima met veel zon dichtbij de 30° te liggen. Zondag is daarbij een kleine kans op een regen- of onweersbui.
Ook begin volgende week blijft het zomers met slechts een kleine kans op een regen- of onweersbui.
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerfoto's kunt U mailen naar weer@omroepwest.nl
Weerman Huub Mizee