Eerst enkele wolkenvelden, geleidelijk ook weer zonnige perioden. Morgen kans op een (onweers)bui

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
DEN HAAG - Woensdag 18 mei 08:30 uur

Eerst enkele wolkenvelden, geleidelijk ook weer zonnige perioden. Morgen kans op een (onweers)bui

Met een zwakke zuidelijke stroming werd gisteren en afgelopen nacht warme lucht aangevoerd. Zo kon het gisteren op luchthaven Rotterdam 26,5° worden. Vanmorgen vroeg was het om 06:00 uur in Hoek van Holland nog 19°. Net ten westen van ons land ligt echter een zwak koufront dat vanmorgen van west naar oost zal passeren. Daarbij hebben we te maken met wolkenvelden, maar na de frontpassage krijgen we weer zonnige perioden. Er staat een zwakke tot matige zuidelijk wind, maar die ruimt na de frontpassage naar west tot noordwest. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 23°.
Vanavond en komende nacht zijn er eerst opklaringen. Later vannacht zal de bewolking vanuit het westen toenemen op de nadering van een onweersstoring en een koufront. Er is dan ook een toenemende kans op enkele regen- en onweersbuien. De zwakke tot matige wind wordt oostelijk en de minima komen op 17 of 16° uit. Ook morgenochtend is er eerst nog kans op een regen- of onweersbui, in de loop van de ochtend komen er weer zonnige perioden. Er blijft echter kans op een bui. De wind ruimt morgen naar west tot noordwest en blijft zwak tot matig. Het wordt opnieuw omstreeks 23°.
In de nacht van donderdag op vrijdag ontwikkelt zich boven het westen van Frankrijk een volgende storing. Deze trekt vervolgens naar het noordoosten en zal ons vrijdag later op de dag bereiken. Eerst is er nog zon, in de loop van de dag komt er meer bewolking en volgt er in de loop van de middag regen, mogelijk ook onweer. Aanvankelijk wordt er met een zwakke tot matige zuid- tot zuidoostenwind nog vrij warme lucht aangevoerd waarin het circa 21° wordt. Achter de storing ruimt de wind naar west tot noordwest en wordt er koelere lucht aangevoerd.
Op zaterdag komt er alweer een nieuw hogedrukgebied te liggen boven Het Kanaal. Met een westelijke stroming wordt er dan koelere lucht aangevoerd. Er zijn perioden met zon en het blijft droog bij maxima van circa 18°.
De dagen erna blijft het licht wisselvallig met geregeld zon, maar ook een kleine kans op een enkele bui. De maxima liggen daarbij rond 19°.
Kijk hier voor het apriloverzicht.
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerman Huub Mizee