Maandag t/m donderdag

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
DEN HAAG - Donderdag 7 juli 08:30 uur
Kijk hier voor het junioverzicht.

Vandaag een enkele bui en vrij koel. Morgen perioden met zon en warmer.

Het frontensysteem van een lagedrukgebied boven Scandinavië is afgelopen nacht over onze omgeving naar het zuidoosten getrokken. Daarbij is enige regen gevallen, gevolgd door een paar buitjes. Bij Voorschoten viel tot 08:00 uur 0,2 mm, op Schiphol 0,3 mm, in Hoek van Holland en op luchthaven Rotterdam 0,4 en in Den Haag-Laakkwartier viel 0,5 mm. Met een noordwestelijke stroming wordt nu enigszins onstabiele lucht aangevoerd. Later vanmorgen zal er nog een ander front passeren, daarachter stroomt wat drogere lucht naar ons toe.
Voorlopig is er vrij veel bewolking en plaatselijk valt er ook een bui. Vanmiddag wordt het droger en komen er ook meer opklaringen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust krachtige noordwestenwind en het wordt ongeveer 19°.
Vanavond en komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De noordwestenwind neemt af tot matig of zwak en de minima komen rond 12° uit. Een hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland (berekende kerndruk morgen 1039 hPa) breidt zich morgen uit naar ons land en Duitsland. Het blijft droog en hoewel er enkele wolkenvelden overdrijven, krijgen we ook weer zonnige perioden. Bij een overwegend matige noordwestenwind wordt het omstreeks 22°.
Zaterdag trekt er vanuit het noordwesten nog een zwakke storing over. Er is dan tijdelijk wat meer bewolking, maar de kans op een bui blijft klein. Bij een matige noordwesten- tot noordenwind wordt het opnieuw zo’n 22°. Zondag verandert er niet veel: wolkenvelden worden afgewisseld door opklaringen en het wordt ook dan circa 22°.
Het hogedrukgebied verplaatst zich in het weekend naar het oosten en maandag komt het boven de zuidelijke Noordzee te liggen (1029 hPa). Het weer krijgt dan een echt zomers karakter. Het blijft droog en we krijgen meer zon, terwijl het met 25° zomers warm wordt.
Het hogedrukgebied trekt vervolgens verder naar het oosten en met een noordoostelijke tot oostelijke stroming zal er steeds warmere lucht worden aangevoerd. In de loop van de week kan de temperatuur tot 30° oplopen. Er is zelfs een kleine kans dat in het volgend weekend het kwik tot (ruim) boven de 30° kan oplopen! Goed, dat duurt nog wel even en dat zullen we de komende tijd zeker in de gaten blijven houden!
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerman Huub Mizee