Ook in het weekend zacht, maar wel met minder wind

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
REGIO - Donderdag 2 februari 07:30 uur
Kijk hier voor het januariroverzicht

Ook in het weekend zacht, maar wel met minder wind.

In het huidige weerbeeld komt het komende etmaal nog niet veel verandering. Een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje en Frankrijk (1035 hPa) zorgt bij ons voor een westelijke stroming met aanvoer van zachte en vrij vochtige lucht. Er is daarbij veel bewolking en plaatselijk kan er wat lichte regen of motregen vallen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust soms krachtige westelijke wind en het wordt 8 of 9°.
Ook de komende nacht is er vrij veel bewolking, maar het blijft dan op de meeste plaatsen droog. De westelijke wind neemt iets af en de minima komen rond 7° te liggen. Morgen overdag komt er een zwak front boven ons land te liggen, dus ook dan is het overwegend bewolkt, maar komt er mogelijk ook af en toe zon. Bij een matige tot vrij krachtige, aan de kust af en toe krachtige west- tot noordwestenwind wordt het omstreeks 10°.
Het hogedrukgebied dat zaterdag met een kerndruk van 1040 hPa boven Bretagne ligt, breidt zich via ons land uit naar Scandinavië. Hierdoor zal de wind bij ons verder afnemen. Er blijft echter nog wel vrij veel bewolking, neerslag wordt er echter niet verwacht en het wordt ook dan circa 10°.
Het hogedrukgebied neemt in het weekend nog verder in betekenis toe en komt zondag met een berekende kerndruk van maar liefst 1046 hPa boven het zuiden van Engeland te liggen. In de nacht en vroege ochtend zou er wat regen kunnen vallen door een zwak front dat passeert, maar overdag blijft het droog en krijgen we waarschijnlijk meer zon. Het wordt daarbij zo’n 8°.
Vervolgens trekt het hoog via ons land naar Denemarken, Duitsland en Polen en volgende week krijgt het dan verbinding met een hogedrukgebied boven op de oceaan. Wij hebben volgende week dan ook een langere periode van droog en vrij zonnig weer. Overdag wordt het daarbij 6 of 7°, in de nacht en vroege ochtend kan het een graadje vriezen.
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerfoto's kunt U mailen naar weer@omroepwest.nl
Weerman Huub Mizee