Maandag 24 januari 08:30 uur

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
DEN HAAG - Bewolkt, maar droog.
Ons weer is het afgelopen weekend opnieuw onder invloed gekomen van een hogedrukgebied. Het trok vanaf de oceaan, via Engeland en ons land naar Duitsland waar het momenteel ligt (1037 hPa). Het heeft een uitloper naar ons land en Engeland en zorgt voor rustig weer. De lucht is wel vrij vochtig, zodat er veel bewolking is. Het blijft wel droog. De luchtdrukverschillen zijn klein waardoor er maar weinig wind is. Afgelopen nacht was het een graad of 5, vandaag is het ongeveer 6°.
Hoe anders was het weerbeeld in januari 1979! In die winter kwam er op maar liefst 14 dagen ijzel voor en zo kon er o.a. op 24 januari op uitgebreide schaal geschaatst worden op straat!
Komende nacht en morgen verandert er heel weinig. Het zwaartepunt van het hogedrukgebied verplaatst zich wat meer naar het westen, maar op ons weer heeft dat nauwelijks invloed. Het blijft bewolkt, maar droog. De wind zal niet veel meer zijn dan 1-2 Bft en komende nacht daalt het kwik tot 3 of 2°, morgen wordt het ongeveer 4°.
Het hogedrukgebied trekt zich de komende dagen verder terug naar het zuidwesten, de oceaan op. Woensdag kan er dan een zwak koufront passeren. Ook dan is het bewolkt, maar het blijft nog wel overwegend droog. De maxima komen dan omstreeks 7° te liggen.
Donderdag valt er wel enige tijd regen wanneer er een actiever front passeert. Met maxima rond 9° wordt het daarbij ook weer wat zachter. Vrijdag lijkt een drogere dag te zijn, in het weekend wordt het opnieuw wisselvalliger wanneer ons weer onder invloed komt van een actieve depressie tussen IJsland en Noorwegen. Het is daarbij wel vrij zacht met maxima rond 10°.
Kijk hier voor het december- en jaaroverzicht.
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerman Huub Mizee