Instellingen

Weerbericht vrijdag 24 september, 07:00 uur

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West

DEN HAAG - Geleidelijk meer opklaringen. Morgen vrij veel bewolking, zondag meer zon en ook wat warmer.

Een zwak front dat gistermiddag boven ons land vrijwel tot stilstand kwam, zorgt nog voor vrij veel bewolking. Gisteravond viel er heel plaatselijk wat lichte regen, vanmorgen is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag wordt er met een westelijke stroming drogere lucht aangevoerd en krijgen we meer opklaringen. De zuidwesten- tot westenwind wordt matig, langs de kust vrij krachtig en de maximumtemperatuur wordt ongeveer 20°.

Vanavond zijn er nog opklaringen, in de loop van de nacht zal de bewolking weer toenemen wanneer een volgend zwak front boven ons land aankomt. Heel plaatselijk kan er ook wat (mot)regen vallen. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind komen de minima rond 13° te liggen. Ook morgen is er vrij veel bewolking. De zuidwestenwind is overwegend zwak en krimpt in de loop van de dag naar zuid. Ook morgen wordt het omstreeks 20°.

Zondag wordt er met een zuidelijke stroming warmere lucht aangevoerd. Bovendien zal de zon dan ook meer schijnen zodat de temperatuur tot om en nabij de 24° kan oplopen. Later in de middag is er wel kans op een enkele bui.

Maandag bereikt een koufront vanuit het westen ons land. Ook dan is er kans op een bui en zal er meer bewolking zijn. De maxima gaan terug naar zo’n 18°. De dagen erna blijft het licht wisselvallig met maxima dalend naar om en nabij de 15°.

Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!

Weerman Huub Mizee