Vooral vanmorgen enkele buien, vanmiddag meer opklaringen.

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
DEN HAAG - Dinsdag 24 mei 08:30 uur

Vooral vanmorgen enkele buien, vanmiddag meer opklaringen. Morgen perioden met zon, ’s middags meer bewolking.

Een frontale depressie trok gisteren over het oosten van Nederland naar het noorden. Het bijbehorende neerslaggebied trok echter ook over onze omgeving en dat leverde nogal wat neerslag op. De storing is inmiddels ten zuiden van Noorwegen aangekomen en met een westelijke stroming wordt er onstabiele lucht aangevoerd met enkele buien. Met die stroming trok vannacht ook nog een occlusiefront over waarbij de buienactiviteit activeerde. In totaal viel er tussen gistermorgen 8 uur en vanmorgen 8 uur in Hoek van Holland 7 mm, in Zoetermeer 8, op Schiphol en op Rotterdam-The Hague Airport 14, in Voorschoten 15 en in Den Haag-Laakkwartier 16 mm.
Vanuit het zuidwesten nadert er een trog die vanmorgen zal passeren. Daarbij zal de buienactiviteit opnieuw toenemen en er is dan ook een kleine kans op onweer. Vanmiddag krijgen we meer opklaringen en neemt de buienactiviteit af. Er staat verder een matige tot vrij krachtige, aan de kust krachtige zuidwesten- tot westenwind en het wordt ongeveer 17°.
Komende nacht zijn er opklaringen, aan de kust kan er nog een enkele bui voorkomen. De zuidwestenwind neemt af naar matig of zwak en de minima komen rond 9° te liggen. Morgen zijn er eerst zonnige perioden, in de middag zal de bewolking vanuit het westen geleidelijk toenemen op de nadering van een frontensysteem. Later op de dag wordt de kans op wat regen ook groter. De zuidwestenwind neemt weer toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig en het wordt daarbij 17 of 18°.
In de nacht van woensdag op donderdag passeert het frontensysteem met plaatselijk regen, op Hemelvaartsdag zelf trekt er een zwak warmtefront over met wolkenvelden. Toch komt er ook geregeld zon en het kan zo’n 19° worden.
Daarna krijgen we een licht wisselvallig, maar vooral ook koel weerbeeld. Een hogedrukgebied komt boven en ten noorden van de Britse Eilanden te liggen waardoor wij een noordelijke stroming krijgen. Er komt wel geregeld zon, maar er zijn ook wolkenvelden met soms ook een bui. Zondag en maandag wordt het waarschijnlijk niet warmer dan 13 of 14°.
Kijk hier voor het apriloverzicht.
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerman Huub Mizee