Instellingen

Achtergrond bij het weer (maandag t/m donderdag)

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
DEN HAAG - Dinsdag 26 oktober 07:00 uur
Nog een enkele lichte bui, maar ook af en toe zon.
Afgelopen nacht passeerde er een (hoogte)trog met enkele buien. Inmiddels is het opgeklaard, maar met een zuidwestelijke stroming wordt er nog licht onstabiele lucht van de oceaan aangevoerd. We krijgen daarbij af en toe zon, maar er kan ook nog een enkele lichte bui voorkomen. De zuidwestenwind is overwegend matig en de temperatuur die eerst een graad of 10 is, wordt vanmiddag ongeveer 14°.
Boven Frankrijk komt vandaag een hogedrukgebied te liggen (1027 hPa) dat het komende etmaal naar Kroatië zal trekken. Het zorgt bij ons voor een zuidwestelijke stroming. Een warmtefront boven de Britse Eilanden zal ons land vanavond en komende nacht met bewolking en hier en daar wat lichte motregen passeren. De zuidwestenwind wordt daarbij matig, aan de kust vrij krachtig en de temperatuur zal met minima rond 13° nauwelijks dalen.
Morgen stroomt er in de loop van de dag drogere lucht naar ons toe. Eerst is het nog bewolkt, maar morgenmiddag komt er meer zon. De zuidwestenwind zal matig tot vrij krachtig zijn en het wordt omstreeks 15°.
Donderdag ligt het hogedrukgebied boven de Balkan (1029 hPa). Met een zuidelijke stroming wordt er dan zachte en vrij droge lucht aangevoerd. We krijgen flink wat zon en het wordt zo’n 17°. Ook vrijdag profiteren we nog van het hogedrukgebied dat dan met een kerndruk van 1030 hPa bij de Zwarte Zee ligt. Ook dan is het nog droog met aardig wat zon en maxima rond 17°.
In het weekend trekt het hoog verder naar het oosten en kunnen oceaanfronten ons weer bereiken met wisselvalliger weer. Het blijft nog wel vrij zacht. Volgende week wordt het kouder en komt het kwik overdag niet veel hoger dan 12°.
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerman Huub Mizee