Weeroverzicht

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
REGIO - Donderdag 7 december 07:30 uur
(Volgende overzicht: maandagmorgen)
Kijk hier voor het november- en herfstoverzicht

Eerst mist, vanmiddag mogelijk zon. Vannacht enige tijd regen, daarna aanhoudend onbestendig en zachter.

plaatselijk kan aanvriezen. Deze mist zal in de loop van de ochtend oplossen of overgaan in laaghangende bewolking. Vanmiddag komt er mogelijk nog wat zon. Er staat een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind, vanmiddag wordt de wind aan zee vrij krachtig. De temperatuur die eerst rond het vriespunt ligt, wordt vanmiddag een graad of 5.
Ten westen van Ierland bevindt zich een diepe depressie (afgelopen nacht 960 hPa). Dit lagedrukgebied trekt langzaam opvullend naar het noordoosten terwijl het bijbehorende frontensysteem ons vannacht vanuit het zuidwesten zal bereiken. Hierdoor is er vannacht veel bewolking en later vanavond en vannacht valt er enige tijd regen. Tegen de ochtend zal het droger worden. De matige tot vrij krachtige, aan zee soms krachtige zuidoostelijke wind ruimt naar zuid en zal later vannacht afnemen. De minima komen rond 3° te liggen.
Morgen ligt de depressie boven Noord-Ierland (980 hPa). Met een zuidwestelijke stroming wordt er bij ons dan zachte en vrij vochtige lucht aangevoerd. Daarin komt vrij veel bewolking voor, maar overdag blijft het grotendeels droog en later zijn er enkele opklaringen mogelijk. Bij een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het omstreeks 8°.
De depressie zal verder opvullend naar het noordoosten trekken terwijl een ander bijbehorend front ons in de nacht van vrijdag op zaterdag met enige regen zal passeren. Zaterdag overdag komt ons weer onder invloed van een nieuwe oceaandepressie (973 hPa) ten westen van Schotland. Het frontensysteem hiervan zal ons zaterdagmiddag passeren. Ook dan is er veel bewolking met vooral ’s middags regen. De zuidelijke wind neemt daarbij naar matig tot krachtig, aan de kust mogelijk tot hard, windkracht 7. Ook dan wordt het overdag een graad of 8, ’s avonds loopt het kwik verder op naar zo’n 11°.
Daarna blijft het tot in de volgende week een komen en gaan van oceaanstoringen. Het blijft daarbij wisselvallig en zacht weer. De maxima liggen in de buurt van de 10°, ’s nachts wordt het niet veel kouder dan een graad of 7..
Weerman Huub Mizee
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerfoto's kunt U mailen naar weer@omroepwest.nl