Wisselvallig, wel vrij zacht

Huub Mizee
Huub Mizee © Omroep West
REGIO - Dinsdag 21 maart 07:30 uur
Kijk hier voor het februari- en winteroverzicht

Wisselvallig, wel vrij zacht.

Tussen een depressie op de oceaan, ten zuiden en zuidwesten van IJsland (afgelopen nacht 970 hPa) en een hogedrukgebied boven de Alpen (1021 hPa)wordt er bij ons met een zuidwestelijke stroming zachte en vochtige oceaanlucht aangevoerd. Met deze stroming trekt een storing mee die ons vanmorgen met regen zal passeren. Rond het middaguur passeert er een koufront waarbij ook nog wat regen kan vallen. Achter dat front stroomt drogere lucht naar ons toe. Mogelijk dat er later vanmiddag enkele opklaringen voorkomen. Verder krijgen we een matige tot vrij krachtige, aan de kust krachtige zuidwestelijke wind en wordt het ongeveer 12°.
Vanavond een vannacht zijn er eerst opklaringen, daarna zal de bewolking weer toenemen. De zuidwestenwind blijft matig tot krachtig en de minima komen rond 8° te liggen. Morgen zal er opnieuw een frontensysteem passeren. In de ochtend valt er enige tijd regen, later op de dag volgt er opnieuw regen. Ook dan is er een matige tot krachtige zuidwestenwind met maxima omstreeks 10°.
Donderdag wordt ons weer bepaald door een volgende depressie midden op de oceaan (berekende kerndruk 969 hPa). Met een krachtige zuidwestelijke stroming wordt er zachte, maar ook onstabiele lucht aangevoerd. We krijgen te maken met veel bewolking en (veel) buien. Het wordt wel 13 of 14°.
Vrijdag en zaterdag verandert er weinig in dit weerbeeld. Met een krachtige zuidwestelijke stroming zullen er geregeld storingen en fronten met bewolking en regen passeren. Er komt slechts af en toe wat zon en het blijft nog vrij zacht met maxima rond 12°.
Vanaf zondag komt de temperatuur iets lager te liggen. Met een noordwestelijke stroming wordt er dan minder zachte lucht aangevoerd. Het blijft daarbij licht wisselvallig, maar de wind neemt wel wat af.
Updates van het weer worden bijgehouden op de actuele weerpagina!
Weerfoto's kunt U mailen naar weer@omroepwest.nl
Weerman Huub Mizee