Alphense dierenambulance doet lugubere vondst: tas vol dode kuikens

Dierenambulance
Dierenambulance © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Medewerkers van de Alphense dierenambulance konden woensdagavond hun ogen niet geloven: ze vonden een tas vol met dode kuikens. Via de politie kwam een melding binnen dat de lugubere vondst langs het Goudse Rijpad in Alphen aan den Rijn lag. 'Walgelijk is nog zachtjes uitgedrukt', zegt een medewerker van de dierenambulance.
'Er lagen allemaal kleine dode kuikens in een plastic tas die er al even lag', aldus de medewerker. 'Wat voor zieke geest heb je dan? Woorden zijn hier niet voor. Ik ga dit nooit snappen.' In eerste instantie kreeg de politie een melding, waarna de dierenambulance werd ingeschakeld.
'Onze missie en passie is het redden van dieren, maar dit soort dingen haalt je volledig onderuit', zegt de verbouwereerde dierenambulancemedewerker. Het is onduidelijk wie de tas heeft achtergelaten, meldt mediapartner Studio Alphen. De dierenambulance heeft melding van de vondst gemaakt bij de dierenpolitie. 'Want hier mag je niet mee wegkomen', besluit de dierenambulance.