Instellingen

Vrouw naar ziekenhuis na aanval door agressieve hond

© District8
DEN HOORN - Een vrouw uit Den Hoorn is naar het ziekenhuis gebracht nadat ze door een agressieve hond in haar hand werd gebeten. Het dier viel de hond van het slachtoffer woensdagavond aan. Ook de gebeten hond raakte hierbij zwaargewond.
De politie kreeg woensdagavond rond 21.45 uur een melding dat er een agressieve hond op de Kreekoever in Den Hoorn zou lopen. Het dier zou een andere hond hebben aangevallen en hierbij ook de eigenaresse van die hond in haar hand hebben gebeten, zo vertelt een woordvoerder van de politie.
Agenten kwamen met een speciaal hondensurveillanceteam naar Den Hoorn. Op dat moment hadden omstanders de agressieve hond al onder controle gekregen, waarna de agenten het konden overnemen.

Aanlijn- of muilkorfgebod

De aangevallen hond bleek zwaargewond te zijn geraakt en de eigenaresse had een wond aan haar hand. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging van de wond.
Na het incident hebben agenten de eigenaar van de agressieve hond opgespoord en een gesprek met hem gevoerd. De politiewoordvoerder legt uit dat er door de agenten een bijtrapportage wordt gemaakt voor de burgemeester van Midden-Delfland. Die moet beslissen of de agressieve hond een aanlijn- of muilkorfgebod krijgt.