Opnieuw druk bij speciale prikplek voor Haagse wijken: 'Nu wel de doelgroep'

Drukte op het Mandelaplein
Drukte op het Mandelaplein © Omroep West
DEN HAAG - Het was donderdagmiddag opnieuw druk bij de speciale prikplek van GGD Haaglanden, waar ouderen en mensen met een migratieachtergrond uit Haagse achterstandswijken een coronavaccinatie kunnen halen. Een aantal studenten van buiten de wijk die gevaccineerd wilden worden zijn gevraagd om ergens anders een afspraak te maken. Maar in tegenstelling tot eerder deze week zag de GGD nu vooral mensen uit de doelgroep die een prik komen halen, laat een woordvoerder weten. 'Als het heel rustig was geweest, dan had je flexibeler kunnen zijn', zegt de woordvoerder.
De GGD zegt donderdag 400 prikken met het Janssen-vaccin te zetten in het buurthuis aan het Mandelaplein in de wijk Transvaal. Zorgwethouder Kavita Parbhudayal kwam langs om te kijken hoe het ging: 'Ik werd ontzettend blij van wat ik zag. Heel veel mensen uit de wijk die zich laten vaccineren, inclusief arbeidsmigranten en ongedocumenteerden. Elke prik is er één', schrijft ze op haar Facebookpagina.
Weer drukte bij extra priklocatie voor Janssenvaccin in Transvaal
Eerder deze week was het ook erg druk bij de prikplek in de Schilderswijk. Toen kwamen er veel jongeren en studenten op af, soms zelfs van buiten de regio. 'We hebben uiteindelijk mensen moeten vragen om een afspraak in te plannen omdat we ze hier niet konden prikken', laat de woordvoerder van de GGD weten. 'Als het ten koste gaat van mensen uit de wijk kan het niet de bedoeling zijn. Het is natuurlijk een pilot. Als het heel rustig was geweest dan had je flexibeler kunnen zijn. 65-plussers met een migratieachtergrond, dat is de doelgroep. Iedere prik is er één, maar dat is ons doel.' Ook vrijdag kunnen mensen nog zonder afspraak worden gevaccineerd aan het Mandelaplein.