Overlast op Scheveningen tegengaan? Wij gaan erover in gesprek met de stad

Ideeënbus Overlast Scheveningen | Bewerking: Omroep West
Ideeënbus Overlast Scheveningen | Bewerking: Omroep West
DEN HAAG - Omroep West en Den Haag FM gaan maandagavond in een live radio-uitzending in gesprek met de stad over de overlast op Scheveningen. Vorig jaar kreeg de badplaats te maken met een enorme toeloop van bezoekers en door deze drukte ontstond flinke overlast. Hoe kan dit deze zomer en in de verdere toekomst voorkomen worden? Dat bespreken we vanavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur met bewoners, ondernemers en politici op 89.3 FM Radio West en Den Haag FM.
Scheveningen staat aan de vooravond van mogelijk weer een hete zomer. Vorig jaar liepen de straten vol, was er een gebrek aan parkeerplekken, waren er straatraces en kregen vooral vrouwen te maken met straatintimidatie. Daarom opende Omroep West een paar weken geleden de Ideeënbus Overlast Scheveningen en die stroomde al snel vol met mogelijke oplossingen. Uiteindelijk hebben we ruim 1700 reacties gekregen en die hebben we afgeleverd op het Haagse stadhuis.
Uitslag ideeënbus overlast Scheveningen: harder aanpakken en wegen afsluiten
Verreweg het meest genoemd als oplossing tegen de overlast was het strenger aanpakken van overtreders. Dat werd 1363 keer aangevinkt. Ook het afsluiten van wegen kwam vaak als oplossing naar voren (1187 keer), net als meer politie (1096) en meer handhavers (969). Ook pleitten mensen voor meer voorzieningen zoals toiletten en prullenbakken (906) en betere parkeer- en verkeersinformatie (677). Het duurder maken van parkeren op straat werd 491 keer genoemd als oplossing.

Verkeersoverlast en straatintimidatie

Maandagavond gaan wij hierover op de radio verder praten met onder meer Scheveninger Roos Padmos, de ondernemers Remco Striegel en Richard Mooijman van de ondernemersvereniging Keizerstraat. Ook de raadsleden Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos), Dennis Groenewold (D66) en Robert Barker (Partij voor de Dieren) schuiven aan. Verder is verslaggever Pim Markering op Scheveningen en praat daar met bewoners, bezoekers en ondernemers. De uitzending zal onder andere gaan over verkeersoverlast en straatintimidatie en de  oplossingen hiervoor. Ook kijken we vooruit naar de toekomst van Scheveningen.
De uitzending is maandagavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur te horen op 89.3 FM Radio West en komt live vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De uitzending wordt gepresenteerd door Tjeerd Spoor en politiek verslaggever Lot van Bree.