Uitzendbureaus gaan duizenden arbeidsmigranten laten vaccineren

Een man wordt gevaccineerd
Een man wordt gevaccineerd © ANP
WESTLAND - Arbeidsmigranten die in Westland werken, krijgen de komende weken de mogelijkheid zich te laten vaccineren. Het gaat om ongeveer 13.000 werknemers die via hun uitzendbureau kunnen worden aangemeld.
Arbeidsmigranten zijn moeilijk te bereiken via de reguliere prikoproepen, terwijl ze wel recht hebben op een vaccin. Vaak zijn ze niet ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Westlandse uitzendbureaus, de gemeente Westland en GGD Haaglanden werken nu samen om toch met de groep in contact te komen, schrijft mediapartner WOS.
Donderdag werden de eerste honderd arbeidsmigranten gevaccineerd. Vanaf zaterdag 3 juli kunnen elk weekend 2.600 mensen terecht in de Broodfabriek in Rijswijk. Daar krijgen ze in principe het Janssen-vaccin.

Prikafspraak

Zelf kunnen ze ook nog voor Pfizer of Moderna kiezen. Als ze dat willen, helpt de GGD bij het maken van de tweede prikafspraak. Door de taalbarrière is het maken van een afspraak soms ingewikkeld.
Volgens sommige uitzenders wil 80 procent van de arbeidsmigranten in Westland graag een vaccin. Naar verwachting zijn begin augustus al hun medewerkers die dat willen, gevaccineerd.