Haagse ondernemer verplaatst zonwering: muurtekst van The Motions weer leesbaar

De onderste regel is weer te lezen
De onderste regel is weer te lezen © René Bom
DEN HAAG - De onderste regel van de muurtekst van de Haagse band The Motions op een pand in Den Haag is weer volledig leesbaar. De eigenaar van het restaurant van het pand op de hoek van de Elandstraat en de Zoutmanstraat had in eerste instantie zijn zonwering over de tekst gemonteerd. 'Ze hebben de zonwering nu wat lager gehangen', zegt kunstenaar Henk Augustijn tevreden. 'De tekst is weer te zien.'
Vorige week werd duidelijk dat de onderste regel niet meer zichtbaar was, omdat de zonwering overheen was gehangen. Daardoor waren de namen van Motions-leden Rudy Bennett, Henk Smitskamp en Sieb Warner niet meer zichtbaar. De kunstenaar baalde als een stekker. Volgens de eigenaar van restaurant Aleppo werd de zonwering alleen maar teruggehangen waar het ooit hing, voordat de muurtekst werd aangebracht. Toch heeft de restauranthouder de zonwering wat lager gehangen waardoor de tekst weer goed zichtbaar is.
Hoewel hij een klacht had ingediend, weet Augustijn niet hoe het zo snel is geregeld. 'Nee, dat is heel gek. Ik heb wel een klacht ingediend, maar ik heb nog geen feedback gehad', zegt hij tegen mediapartner Den Haag FM. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de ondernemer van restaurant Aleppo het zonnescherm lager heeft gehangen na een gesprek met een handhaver.