Van techno tot het Grote Foute Feest; dj Chuckie draait op vijf stages bij Den Haag Outdoor

DEN HAAG - Hij is bekend om zijn Dirty Dutch stijl, dj Chuckie. Deze zomer gaat hij een van de mooiste uitdagingen in zijn carrière aan. Hij gaat tijdens Den Haag Outdoor op vijf verschillende podia draaien. De Haagse dj is in zijn studio bezig met het voorbereiden van die verschillende sets.
Omroep West sprak Chuckie tijdens zijn voorbereiding in 2021. Toen ging het festival vanwege de zomerlockdown niet door.
'Dit is een thuiswedstrijd, Den Haag Outdoor, dat is gewoon in mijn achtertuin', legt dj Chuckie, ofwel Clyde Sergio Narain, uit. In 1993 had hij zijn allereerste optreden als dj in de Haagse Voltage. De laatste jaren draaide Chuckie voornamelijk in het buitenland.
Op het festival op zaterdag 18 juni 2022 in het Haagse Zuiderpark draait hij sets op de Technostage, de Deephouse Area, de Urban/ House stage, het Grote Foute Feest en de ASTA stage. Die laatste stage is vernoemd naar de legendarische discotheek aan het Spui, die in 2009 definitief de deuren sloot. Chuckie heeft daar heel wat uurtjes achter de draaitafel gestaan.

Indrukwekkende platencollectie

In zijn studio trekt hij de ene na de andere lp uit de kast op zoek naar de mooiste lijst voor de verschillende podia. Hij is al sinds zijn dertiende bezig met draaien en remixen. In al die jaren heeft hij een indrukwekkende platencollectie opgebouwd.
DJ Chuckie
DJ Chuckie
'Het is heel grappig als ik een stage noem, dan zie ik de plaat en zie ik een bepaalde selectie en hoe ik dat wil gaan doen. En dat heb ik dus ook heel erg met de ASTA stage. Ik ben naar een beetje nostalgie aan het zoeken. Elk podium heeft voor mij een andere energie en het is ook een ander tijdperk. Van alle stages denk ik dat die van Het Grote Foute Feest mij het meest triggert vanwege de uitdaging. Vooral om een zo gek mogelijke set neer te zetten.'

'Ik wil het publiek verrassen'

Chuckie zoekt verder in zijn collectie van vijfduizend stuks vinyl. 'Het is echt leuk, want elke keer als je zo'n plaat pakt met die mooie platenhoezen komen al die emoties weer naar boven. Dat heb ik tegenwoordig niet meer met die mp3's. En ik was echt zo'n verzamelaar. Ik ging stad en land af om muziek te vinden en platen te vinden die hopelijk niemand had. En natuurlijk wil ik altijd net die ene plaat draaien waarvan iedereen denkt 'what the fuck is dit?' Ik was vroeger al degene die het publiek écht wilde verrassen.
'Den Haag Outdoor is een van de leukste dingen die ik ga doen. Ik heb wel heel vreemde boekingen gehad, maar dit is wel echt iets wat ik altijd al wilde doen en ook een beetje denk ik hoe ik mezelf vooral vandaag de dag wil presenteren. Ik wil graag mijn diversiteit kunnen laten zien. En hoe vaak krijg je nou de kans om op een festival op alle stages te staan en je ding te doen', besluit hij.