Opgepakt tweetal blijkt niks met overval Aldi te maken te hebben, verdachte nog spoorloos

De Aldi in Voorburg werd overvallen
De Aldi in Voorburg werd overvallen © Regio15
VOORBURG - Een Aldi-supermarkt in Voorburg is vrijdagavond overvallen. Vlak daarna werden twee mogelijke verdachten aangehouden, maar zij werden dezelfde avond weer vrijgelaten toen bleek dat ze niks met de overval te maken hadden.
In de supermarkt kwam rond 19.30 uur een jonge man binnenlopen. Hij bedreigde een cassière en ging er met een geldbedrag vandoor. De politie zocht onder andere met politiehonden in de omgeving en korte tijd na de overval werd een jongen gezien die (deels) aan het signalement voldeed. Toen hij bij het zien van de politie iets leek te verstoppen, werd hij in de boeien geslagen.
Ook zijn vriend, die er vandoor ging, werd in de kraag gevat. De twee bleken uiteindelijk echter niets met de overval te maken te hebben en zijn vervolgens direct vrijgelaten.

Dader nog spoorloos

De echte dader is nog niet aangehouden. De verdachte was een jonge man van ongeveer 1.80m lang. Hij droeg een groen Nike sportvest met daaronder een zwarte Adidas trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant en zwarte schoenen. Op zijn hoofd had hij tijdens de overval een zelfgemaakte grijze bivakmuts.