Politie zoekt getuigen en beelden van dodelijk ongeluk in Rijswijk

De auto en scooter zijn in beslaggenomen
De auto en scooter zijn in beslaggenomen © Regio15
RIJSWIJK - De politie weet nog niet precies hoe de fatale aanrijding tussen een scooter en een auto vrijdagmiddag in Rijswijk kon gebeuren. De 32-jarige scooterrijdster overleefde het ongeluk niet. De politie zoekt getuigen en mensen die de aanrijding mogelijk hebben gefilmd met een dashcam. De automobilist is inmiddels als verdachte gehoord, dat is gebruikelijk bij een aanrijding met dodelijke afloop.
Rond 14.20 uur vond de aanrijding plaats op de Schaapweg. De vrouw die op de scooter reed, werd ter plaatse nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze overleden aan haar verwondingen.
De automobilist, een 34-jarige Hagenaar, is meegenomen naar het politiebureau en als verdachte gehoord. Daarna mocht de bestuurder weer naar huis. De verkeersexperts van de politie hebben onderzoek gedaan naar het voorval. De betrokken auto en scooter zijn in beslag genomen.

Op zoek naar dashcambeelden

De politie zoekt getuigen om erachter te komen wat de exacte toedracht van het ongeval was. 'Naast mensen die mogelijk getuigen waren van het noodlottige ongeluk, zijn we ook op zoek naar bestuurders die mogelijk de aanrijding of wat daaraan vooraf ging vast hebben gelegd met een dashcam.' Het gaat daarbij om de route vanaf het Erasmusplein in Den Haag in de richting van Rijswijk.